Μετά την δημοσίευση διαφόρων άρθρων στα Μέσα Ενημέρωσης που συνδέουν Ελληνικούς συλλόγους με μία ευρωπαϊκή διοργάνωση συλλόγων, η Ελληνική Ένωση Ράγκμπυ Λιγκ (GRLA) εκδίδει την ακόλουθη δήλωση:

Ένας εκπρόσωπός μας, ο Γιώργος Στυλιανός, ήταν παρόν στις δύο τηλεδιασκέψεις που πραγματοποιήθηκαν επί του θέματος. Στην πρώτη συνάντηση, ενημερώθηκαν οι παρόντες για την ιδέα. Όσοι συμμετείχαν ενημερώθηκαν στο τέλος ότι θα γίνει μια δεύτερη τηλεδιάσκεψη όπου θα δωθούν περισσότερες πληροφορίες αλλά θα χρειαστεί να συμπληρώσουν μια “αίτηση συμμετοχής”. Οι διοργανωτές επιβεβαίωσαν ότι κάνοντας την αίτηση δεν θεωρείται ότι υπάρχει “δέσμευση” και ότι ήταν απλά μέρος της διαδικασίας. Από τότε που έγινε η δεύτερη συνάντηση όμως, οι διοργανωτές έχουν αναφέρει δημοσίως ότι η Ελλάδα “δήλωσε συμμετοχή” στη διοργάνωσή τους και δίνει την λανθασμένη εντύπωση ότι είναι υποστηρικτής του έργου τους. Εμείς στο GRLA είμαστε πολύ απογοητευμένοι διότι δεν δείχνει την πραγματική εικόνα.

Μετά από συζητήσεις με τους εκπροσώπους των ομάδων μας, δηλώνουμε ρητά ότι δεν θα συμμετάσχουμε σ’αυτό το έργο και παρακαλούμε τους διοργανωτές να ακυρώσουν την “αίτηση” μας. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία με το έργο τους.

Τέλος, παραθέτουμε ένα άρθρο για όσους αναζητούν περισσότερες πληροφορίες για το θέμα:  https://bit.ly/2zK417j

GREEK RUGBY LEAGUE