Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

Η Ελλάδα έχει κληρωθεί στον όμιλο Α του παγκοσμίου κυπέλλου και θα βρεθεί αντιμέτωπη με γηπεδούχο την Αγγλία. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο γήπεδο Bramall Lane στο Sheffield, όπου αναμένεται να παίξει η εθνική μας μπροστά σε 32.000 φιλάθλους.

Η Αγγλία είναι ξεκάθαρο φαβορί του ομίλου, αλλά οι άλλες χώρες, Γαλλία και Σαμόα επίσης έχουν παράδοση στο ράγκμπι και θα είναι πολύ δυνατές.
Ο προπονητής της Εθνικής, ο Σταύρος (Steve) Γεωργαλλής, που είναι επίσης προπονητής στους Canterbury Bulldogs του NRL, το κορυφαίο πρωτάθλημα στον κόσμο, δήλωσε:

Έχουμε ενθουσιαστεί πολύ με την κλήρωση και ανυπομονούμε να γράψουμε ιστορία παίζοντας στο πρώτο μας παγκόσμιο κύπελλο. Είμαστε σε δύσκολο όμιλο αλλά θα το απολαύσουμε (την πρόκληση) και περιμένουμε τους Έλληνες της Αγγλίας να έρθουν να μας υποστηρίξουν.

Πέρα από την Αγγλία, είναι αξιοσημείωτο ότι οι Γάλλοι έχουν μεγάλη παράδοση στον χώρο του ράγκμπι και το πρώτο παγκόσμιο κύπελλο πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία το 1954. Την περασμένη σεζόν, 3 Έλληνες από το Ελληνικό πρωτάθλημα, υπέγραψαν επαγγελματικά συμβόλαια με ομάδες της Β Εθνικής Γαλλίας: Ο Μπάστας, o Ρουσόγλου και o Γεροντάκης.

Η Σαμόα επίσης, θα είναι από τις πιο δυνατές ομάδες διότι όλοι οι παίκτες τους παίζουν είτε στο NRL της Αυστραλίας ή στο Super League (Αγγλίας), τα δύο κορυφαία πρωταθλήματα στον κόσμο. Πέρα από ένα δυνατό ματς, οι παίκτες μας θα έχουν τη τιμή να σταθούν απέναντι στο διάσημο “haka”, ο πολεμικός χορός που είναι παράδοση στις χώρες του ειρηνικού ωκεανού.

samoa

GREEK RUGBY LEAGUE