Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΡΑΓΚΜΠΥ ΛΙΓΚ ΔΗΛΩΝΕΙ ‘ΛΕΥΚΗ’ ΣΕΖΟΝ

Με την χώρα σε καραντίνα εδώ και έξι βδομάδες, λίγο μετά το μεσαίο στάδιο της σεζόν, η Ελληνική Ένωση Ράγκμπυ Λιγκ δηλώνει πως η σεζόν 2019/20 ακυρώνεται.

 

Ο πρόεδρος της ΕΕΡΛ δήλωσε <<Αν υπήρχε ομάδα με ξεκάθαρο προβάδισμα, μπορεί και να δίναμε τον τίτλο σ’αυτήν, αλλά είχαμε μεγάλο ανταγωνισμό και η σεζόν άρχισε να κορυφώνεται.  Η κυβέρνηση έλαβε γρήγορα και αυστηρά μέτρα και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ανέσταλε όλες τις αθλητικές διοργανώσεις στις 11 Μαρτίου.  Θα συγκροτηθούνε πάλι την Δευτέρα να συζητήσουν για την άρση των μέτρων, αλλά το πιθανότερο σενάριο είναι να μην γίνει κανένας αγώνας.  Κανονικά η σεζόν μας τελειώνει τον Ιούνιο, στη καλύτερη περίπτωση, ίσως κανονίσουμε έναν τελικό μόνο, αλλά ακόμα αυτό είναι άγνωστο προς το παρόν.

 

Το πρωτάθλημα, χωρισμένο σε τρεις ομίλους, θα έκανε καινούργιο ρεκόρ με συνολικά 32 προγραμματισμένους αγώνες, από τους οποίους έγιναν οι 19.  Οι πρωρταθλητές, Ιππότες Ρόδου, είχαν σκληρούς αντιπάλους – οι Αετοί Άρη και Ρινόκεροι Αττικής.  Η νέα ομάδα της ΑΕΚ ξεκίνησε εντυπωσιακά όπως επίσης οι Raiders, κάνοντας μία νίκη στην πρώτη της σεζόν.

 

Ο Στυλιανός πρόσθεσε:  <<Αν και δεν τελειώσαμε την σεζον-ρεκόρ, καταφέραμε και παίξαμε 19 αγώνες μέσα σε 5 μήνες.  Ήταν μεγάλη μας χαρά να καλωσορίσουμε τον ιστορικό σύλλογο ΑΕΚ στο πρωτάθλημά μας, έκανε πολύ θετική εντύπωση κι άφησε υποσχέσεις για το μέλλον. Οι Athens City Raiders επίσης ξεκίνησαν με ανδρική και γυναικεία ομάδα και έδειξαν πολύ ενθουσιασμό.  Θα ‘θελα να ευχαριστήσω όλους – οι παίκτες, προπονητές και όλοι που ασχολούνται – που το έκαναν να ήταν τόσο ωραία σεζόν.

 

Το γυναικείο ράγκμπυ λιγκ συνεχίζει και μεγαλώνει, καθώς ξεκίνησαν οι Athens Raidettes, μαζί με την Πάτρα και τον Άρη.  Οι Ρινόκεροι έχουν σκοπό να κάνουν  γυναικεία ομάδα ώστε να ξεκινήσει ένα πρωτάθλημα 4 ομάδων από τον Οκτώβρη.  Η αναμέτρηση της Εθνικής με την Σερβία, προγραμματισμένη για 11 Απριλίου στη Λάρισα, αναστάλθηκε αναγκαστικά.

 

Η Εθνική ανδρών  προκρίθηκε για πρώτη φορά στο Παγκόσμιο Κύπελλο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αγγλία του χρόνου, γεγονός που ο Στυλιανός λεει ότι βοήθησε στην ανάπτυξη.  <<Το επίπεδο συνεχίζει και βελτιώνεται και ο αριθμός των παικτών αυξάνεται.  Ευελπιστούμε να τελειώσει σύντομα η καραντίνα και να επιστρέψουμε όλοι σε δράση.  Οι παίκτες εδώ έχουν ενθουσιαστεί πολύ με το γεγονός ότι η χώρα μας θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο για πρώτη φορά.  Είναι ένα κίνητρο παραπάνω για όλους.

1 Response
  1. leontas 021

    Κριμα ειναι να διαγραφει η σεζον ενω ειχαν γινει οι 19 απο τους 32 αγωνες. Ισως θα ηταν καλυτερο να ολοκληρωθει η σεζον τον Σεπτεμβριο…

GREEK RUGBY LEAGUE