ΝΕΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΕΣΩ ΑΓΩΝΑ.

Ο φιλικός αγώνας που διεξήχθη στις 19 Ιουλίου, μεταξύ δύο μεικτών ομάδων με παίχτες από τις ομάδες της Αθήνας, ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία για τρείς νέους πιστοποιημένους διαιτητές, να αποκτήσουν εμπειρία αγώνων.

Αφού ολοκλήρωσαν τα σεμινάρια RLEF Level 1 Match Officials πέρυσι, οι Αλέξανδρος Μουτσάτσος, Ευάγγελος Κοντακτσής και Μάνος Κουφάκης είχαν αρκετή εμπειρία ως επόπτες, αλλά αυτή ήταν η πρώτη τους φορά με την σφυρίχτρα.

Ο αγώνας ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή, εις μνήμην του πατέρα του προπονητή της ΑΕΚ, Νίκου Χατζηνικολάου, ο οποίος απεβίωσε νωρίτερα εκείνη την εβδομάδα. Λόγω της έντονης ζέστης και του μειωμένου αριθμού παιχτών, ο αγώνας χωρίστηκε σε τρία 20-λεπτα, με ισάξιο χρόνο σφυρίγματος για τους 3 διαιτητές.

Οι διαιτητές είχαν ως στήριγμα από πίσω τους έναν αρμόδιο εκπαιδευτή διαιτητών, τον Γιώργο Στυλιανό.

<<Ήμουν εκεί κυρίως για να τους βοηθάω να βρίσκονται στην κατάλληλη θέση μέσα στο γήπεδο και δεν είχα καμία ανάμειξη στις αποφάσεις τους κατά την διάρκεια του αγώνα>>, είπε ο Στυλιανός.

<<Σε τυχόν λάθος σφύριγμα των διαιτητών, δεν αλλάζαμε την απόφαση και απλά εξηγούσα ύστερα ποιό ήταν το λάθος. Το γεγονός πως ήταν φιλικός αγώνας, έδινε την άνεση στους νέους αυτούς διαιτητές να σφυρίζουν με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και να βασίζονται στο ένστικτο τους. Πιστεύω πως και οι τρείς κάνανε πολύ καλή δουλειά και θα είναι έτοιμοι να αναλάβουν και επίσημο αγώνα σύντομα>>.

<<Οι παίχτες ήταν επίσης φοβεροί, γνώριζαν καλά την φύση του συγκεκριμένου αγώνα και πως το αποτέλεσμα δεν είχε ιδιαίτερη σημασία. Απόλαυσαν την ευκαιρία αυτή να παίξουν ενάντια στους συμπαίχτες τους, αλλά και να συνεργαστούν με παίχτες που συνήθως συναντάνε ως αντιπάλους>>.

<<Με τον αριθμό των αγώνων να αυξάνεται σε κάθε σεζόν, είναι σημαντικό να αυξάνονται και οι διαιτητές και τέτοιου είδους αγώνες βοηθάνε πολύ στο να μπαίνουν εύκολα στο κλίμα>>.

Ένας από τους νέους διαιτητές, ο Ευάγγελος Κοντακτσής δήλωσε:  <<Ήταν ωραία εμπειρία.  Η διαιτησία θέλει συγκέντρωση και ψυχραιμία γενικά.  Θεωρώ ότι τα πήγα αρκετά καλά και ανυπομονώ να σφυρίξω έναν ολόκληρο αγώνα στο μέλλον>>.

Για τα πρακτικά, η Πράσινη Ομάδα νίκησε την Μαύρη Ομάδα με σκορ 54-22.

GREEK RUGBY LEAGUE