ΝΕΟ ΖΗΛΑΝΔΟΣ ΘΡΥΛΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΙΚΤΕΣ

Ο πρώην διεθνής της Νέας Ζηλανδίας Vinnie Anderson, που έπαιξε 260 επαγγελματικούς αγώνες, στο NRL και στην Super League, προπονητής τώρα στην Villegailhenc στο French Elite 2.

Την περασμένη σεζόν, ο Άντερσον υπέγραψε τον Έλληνα διεθνή προπ Στέφανο Μπάστα, μετά από συμβουλή του Διευθύνοντος Συμβούλου του Doncaster Carl Hall, όπου ο Bastas είχε κάνει 12 εμφανίσεις την προηγούμενη σεζόν. Σύντομα ενώθηκε από τον Έλληνα διεθνή Γιάννη Ρούσογλου καθώς ο Villegailhenc έψαχνε να ενισχύσει το μπροστινό πακέτο τους στην προσπάθεια προώθησης στο Elite 1.

“Ήμασταν πολύ χαρούμενοι που είχαμε τον Στέφανο και τον Γιάννη στο Villegailhenc-Aragon την περασμένη σεζόν. Ο Στέφανος μας ένωσε από το Ντόνκαστερ και έκανε άμεσο αντίκτυπο”, δήλωσε ο Άντερσον.

ΝΕΟ ΖΗΛΑΝΔΟΣ new zealand

«Παίζει σαν αληθινός πολεμιστής και έχει μια πολύ συμπαθητική προσωπικότητα. Πάντα θέλει να μάθει, κάτι που είναι εξαιρετικό να έχει ένας παίχτης. Στα μισά της σεζόν, ψάχναμε να προσθέσουμε κάποιο μέγεθος στο πακέτο μας, οπότε ο Στέφανος πρότεινε τον φίλο του Γιάννη.

«Ο Γιάννης δεν είχε την ίδια εμπειρία με τον Στέφανο, οπότε έπαιξε λίγο λιγότερο, αλλά είναι ένας σκληρός παίκτης που βάζει όλη του τη δύναμη σε κάθε τάκλιν. Με κάθε προπόνηση και παιχνίδι, σημείωσε κάποια πρόοδο και οι Γαλλίδες ήταν λυπημένες που τον είδαν να επιστρέφει στην Ελλάδα.”

Ο Μπάστας έκανε συνολικά 15 εμφανίσεις και ο Ρουσόγλου 6 έως ότου να σταματήσει απότομα η σεζόν και οι δύο τους να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

«Δυστυχώς, η σεζόν μας ήταν σύντομη και δεν μπορέσαμε να την ολοκληρώσουμε με τον τρόπο που θα θέλαμε, αλλά ελπίζουμε ότι θα δούμε και τους δύο να παίζουν στη φανέλα μας κάποια στιγμή στο μέλλον», δήλωσε ο Άντερσον.

GREEK RUGBY LEAGUE