ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2021

Η Ελληνική Ένωση Ράγκμπυ Λιγκ (GRLA) ανακοινώνει πως στην αποστολή 24-ατόμων για το Παγκόσμιο Κύπελλο, θα επιβάλλει όριο 16 ομογενών.

Μέχρι σήμερα, στις περισσότερες διοργανώσεις όπου συμμετείχαμε, πάντα υπήρχαν όρια ομογενών που ορίζει η Ευρωπαϊκη Ομοσπονδία (RLEF).  Η πρόκριση στο Παγκόσμιο όμως, σημαίνει ότι για πρώτη φορά, θα παίξουμε σε αγώνες όπου δεν υπάρχουν όρια.

<<Με τα νέα δεδομένα, νιώθουμε την ανάγκη να λάβουμε μέτρα ώστε να υπάρχουν σίγουρες θέσεις για τους παίκτες της Ελλάδας>> δήλωσε ο πρόεδρος της GRLA ο Γιώργος Στυλιανός.

<<Το ράγκμπυ λιγκ συνεχίζει και ενδυναμώνεται στην Ελλάδα.  Στο πρωτάθλημα 2020/21, θα συμμετάσχουν οκτώ ομάδες με την προσθήκη της Αλβανικής ομάδας>>

Ο Στέφανος Μπάστας (3η κατηγορία Αγγλίας), ο Γιάννης Ρουσόγλου και ο Κώστας Γεργοντάκης (2η κατηγορία Γαλλίας) κατάφεραν και παίξανε στο εξωτερικό πέρσυ.  Το επίπεδο του Ελληνικού πρωταθλημάτος συνεχίζει και ανεβαίνει και είναι πολύ πιθανόν ότι άλλοι παίκτες ακολουθήσουν τα βήματά τους.

<<Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι παίκτες από το Ελληνικό πρωτάθλημα μπορούν να σταθούν στο επίπεδο του Παγκοσμίου Κυπέλλου και να μας κάνουν υπερήφανους, όπως έκαναν και στα προκριματικά>> δήλωσε ο προπονητής της Εθνικής ομάδας ο Στηβ Γεωργαλλής.

<<Έχοντας το όριο των ομογενών στα 16 άτομα σημαίνει ότι οι παίκτες από την Ελλάδα θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν θέσεις για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Είμαι σίγουρος ότι θα συμμετέχουν κι άλλοι παίκτες από την Ελλάδα στα μελλοντικά Παγκόσμια Κύπελλα>>

Η Ελλάδα έχει κληρωθεί στον όμιλο Α, μαζί με την Αγγλία, τα Σαμόα και την Γαλλία. Το Παγκόσμιο Κύπελλο θα ξεκινήσει στις 27 Οκτωβρίου του 2021. Το πρόγραμμα αγώνων και τα γήπεδα που θα αγωνιστούμε θα ανακοινωθούν στις 21 Ιουλίου.

GREEK RUGBY LEAGUE